darMOVIE w sieci #27

­čôú┬áBohaterami komedii dokumentalnej ÔÇ×Kto ci─Ö uczy┼é je┼║dzi─ç?ÔÇŁ s─ů osoby, kt├│re robi─ů kurs na prawo jazdy w krajach, z kt├│rych nie pochodz─ů: Amerykanin w Japonii, Niemka w Indiach, Koreanka w Niemczech.

­čĹŹ Zagadnienie zderzenia kultury re┼╝yserka Andrea Thiele pokazuje przez pryzmat zabawnych sytuacji i absurdalnych nieporozumie┼ä, z kt├│rymi musz─ů si─Ö zmierzy─ç kursanci. Zdarzaj─ů si─Ö te┼╝ dramatyczne zwroty, bo dla bohater├│w nauka jazdy w obcym kraju to tak┼╝e nauka obcej kultury, norm i zasad spo┼éecznego funkcjonowania, a na ma┼éej przestrzeni wn─Ötrza samochodu emocje kumuluj─ů si─Ö i eskaluj─ů.
­čĺą┬áFilm mo┼╝na obejrze─ç za darmo dzi─Öki┬áNinateka┬ápod adresem┬á­čĹë┬áhttps://ninateka.pl/film/kto-cie-uczyl-jezdzic-andrea-thiele

Zwiastun: